Flexator varslar anställda vid Annebergsfabriken

Flexator varslar 24 anställda om uppsägning vid anläggningen i Anneberg utanför Nässjö. I Annebergsfabriken bedrivs tillverkning av modulbyggda verksamhetslokaler till offentlig sektor och näringsliv. Förhandlingar med fackliga organisationer kommer att inledas snarast möjligt.

Varslet beror på minskad orderingång och en hårdnande konkurrens om offentliga byggnationer.

- Det är aldrig roligt att börja året på detta sätt men vi ser i dag inte att orderläget kommer att bli bättre på kort sikt. Därför måste vi gå samma väg som de flesta småhusföretagen redan gått och anpassa verksamheten, säger Ola Adolfsson, VD för Flexator.

Bolaget har produktionsanläggningar i småländska Anneberg, Gråbo och Eslöv. I Anneberg är idag 104 personer anställda. Varslet gäller 19 yrkesarbetare och 5 tjänstemän.

Om Flexator

Flexator AB ingår i Nordic Modular Group. Flexator AB är sedan 50 år marknadsledande i Sverige inom modulbyggda verksamhetslokaler. Skolor, förskolor, kontor, hotell, vård- och gruppboende är en del av produktutbudet. Läs mer på www.flexator.se

Om Nordic Modular

Nordic Modular är en division inom fastighetsbolaget Kungsleden AB (publ.). Nordic Modular bedriver utveckling, tillverkning, försäljning och uthyrning av flyttbara byggnader för olika verksamheter, som exempelvis kontor, förskolor och skolor. Nordic Modular verkar genom dotterbolagen Temporent och Flexator med målsättningen att leda utvecklingen av en nordisk marknad för modulbyggnader. Modulbyggnaderna tillverkas industriellt som färdiga rum - golv, väggar och tak sätts ihop och färdigställs med ytskikt och fast inredning på fabrik. Modulerna transporteras sedan på lastbil till byggplatsen där de monteras ihop till färdiga hus på en förberedd grund. Hela processen kan ta från några veckor till några månader.

Läs mer på www.nordicmodular.com

Kontakt

Ola Adolfsson, VD Flexator, tfn 0380-55 07 13, mobil 0703-18 49 05
Per Johansson, VD Nordic Modular Group AB, tfn 08-590 990 43, mobil 070-573 02 05

Gå till toppen av sidan