Flexator drar tillbaka uppsägningar i Anneberg

Pressmeddelande 2013-02-27

Året börjar bra för hustillverkaren Flexator i Anneberg. En stark orderingång i januari gör att man nu tar tillbaka huvuddelen av det stora varslet som man la i oktober 2012. Under årets första månad registrerade man order på drygt 50 miljoner kronor. Dock är man försiktig med prognoserna för resterande 2013.

Under januari skrev Flexator kontrakt på en skola till Gällivare, en förskola till Gällivare, en förskola till Malmö och en förskola till Helsingborg. Detta gör att man nu tar tillbaka uppsägningarna för de allra flesta yrkesarbetare i Anneberg, på tjänstemannasidan är det fortfarande oklart om hur många tjänster som bolaget drar tillbaka uppsägningar för.

- Det är ännu för tidigt att säga att vi är igenom krisen. De svenska byggprognoserna för 2013 är inte ljusa, men vi tror på en starkare orderingång under 2013 än 2012. Det känns skönt att få komma med detta positiva besked till våra medarbetare i Anneberg. Vi har genomfört ett antal förändringar i syfte att förbättra vår konkurrenskraft och jag är djupt imponerad av det engagemang och vilja att vinna som medarbetarna i Anneberg uppvisat. Det är ett genuint styrkebesked som värmer ett modulbyggarhjärta. Jag vill även i detta sammanhang framföra mitt varma och innerliga tack till alla medarbetare som i denna kris upprätthållit arbetsmoralen och bidrar till att vi kommer komma ur denna kris som ett starkare företag, säger Ola Adolfsson VD på Flexator.

Bolaget har ytterligare affärer som ligger nära avslut men dessa vill man inte kommentera i nuläget.

Om Flexator

Flexator AB ingår i Nordic Modular Group. Flexator AB är sedan 50 år marknadsledande i Sverige inom modulbyggda verksamhetslokaler. Skolor, förskolor, kontor, hotell, vård- och gruppboende är en del av produktutbudet. Läs mer på www.flexator.se

Om Nordic Modular

Nordic Modular är en division inom fastighetsbolaget Kungsleden AB (publ.). Nordic Modular bedriver utveckling, tillverkning, försäljning och uthyrning av flyttbara byggnader för olika verksamheter, som exempelvis kontor, förskolor och skolor. Nordic Modular verkar genom dotterbolagen Temporent och Flexator med målsättningen att leda utvecklingen av en nordisk marknad för modulbyggnader. Modulbyggnaderna tillverkas industriellt som färdiga rum - golv, väggar och tak sätts ihop och färdigställs med ytskikt och fast inredning på fabrik. Modulerna transporteras sedan på lastbil till byggplatsen där de monteras ihop till färdiga hus på en förberedd grund. Hela processen kan ta från några veckor till några månader.

Läs mer på www.nordicmodular.com

Kontakt

Ola Adolfsson, VD Flexator, tel 0380-55 07 13
Kristian Grimsbo, marknadschef Flexator, tel 0380-55 07 65

Gå till toppen av sidan