Spadtag för ungdomsbostäder vid Tuvvägen i Haninge

Längs Gamla Nynäsvägen, mitt emot Tuvvägen i Handen, byggs nu 180 ungdomslägenheter. Måndagen den 17 augusti sattes den första bostadsmodulen på plats med ett kranlyft utfört av Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge. Boendet är i första hand avsett för unga upp till 26 år som är folkbordförda i Haninge och inflyttning planeras till årsskiftet.

 – Med tanke på bostadsbristen i länet känns det roligt att vi kan erbjuda ett förstaboende till så många Haningeungdomar redan vid årsskiftet. Vi har höga ambitioner med våra bostadsprojekt och hoppas kunna erbjuda fler ungdomsbostäder inom en snar framtid, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

– Byggnadsfirman Viktor Hanson och Nordic Modular har haft ett mycket gott samarbete med kommunen i detta bostadsprojekt. Det talas många gånger om långa processer från idé till handling. Men i detta fall har allt gått på under ett år tills vi har inflyttningsklara bostäder, ganska fantastiskt, säger Nils Hanson, ägare till byggnadsfirman Viktor Hanson AB.

Fakta
Haninge kommun har upplåtit mark på ett tioårigt arrende med byggnadsfirman Viktor Hanson, som tillsammans med Nordic Modular uppför 180 ungdomslägenheter där under hösten. Varje lägenhet har en yta på ca 25 m2, bra standard, bredband och tvättmaskin.

Det blir Viktor Hansons och Nordic Modulars gemensamma bolag Ungabostäder Haninge AB, som kommer att hyra ut lägenheterna och sköta driften. Inflyttning beräknas ske vid årsskiftet 2015/2016.

Kontakt

Joakim Spångberg, pressansvarig politisk ledning, 08-606 70 48, joakim.spangberg@haninge.se alternativt Ulla Sjöman, pressinformatör, 08-606 84 85, ulla.sjoman@haninge.se

Nils Hanson, ägare till Byggnadsfirman Viktor Hanson, 070-545 80 21, nils.hanson@viktor-hanson.se

Gå till toppen av sidan